3 Ocak 2010 Pazar

- KESTANE BALI

KESTANE BALI






  • Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır.  
  • Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar.
  • Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle B.Hemolotik streptecoc’lara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir.
  • B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.
  • Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.


 KESTANE BALI NELERE İYİ GELİR
  • Adale ağrıları, titremesi, uyuşmasının giderilmesine,
  • Ağrı ve sancıların giderilmesine,
  • Ağız yaralarının iyileştirilmesine,
  • Akciğer hastalıklarının iyileştirilmesine,
  • Bademcik iltihabının yok edilmesine,
  • Bağırsak gazının, iltihabının giderilmesine,
  • Baş, göğüs, karın ağrılarının giderilmesine,
  • Baş dönmesinin giderilmesine,
  • Bel ağrılarının giderilmesine,
  • Beyin hastalıklarının iyileşmesine, felç ve sinir hastalıklarını gidermede,
  • Cilt bozukluğunu, lekelerini gidermeye,
  • Cinsel gücü artırmaya,
  • Damar sertliğine, damar tıkanıklığını yok etmeye,
  • Gözleri güçlendirmeye,
  • Halsizliğin giderilmesine,
  • Hazmı kolaylaştırmaya,
  • Hafızayı güçlendirmeye,
  • İştah açmaya,
  • Kabızlığın iyileştirilmesine,
  • Kalp çarpıntısını gidermeye,
  • Kanın temizlenmesine,
  • Kemiklerin kuvvetlenmesine,
  • Nezle ve grip hastalığının tedavisine,
  • Öksürüğün, nefes darlığının, astım hastalığının tedavisine,
  • Romatizma ve siyatiğin tedavisine,
  • Sarılık hastalığının iyileştirilmesine,
  • Sedef hastalığının giderilmes


KESTANE BALI-ÇİÇEK BALI KIYASLAMASI
     
 • Bir kilogram kestane balında demir 7,97 mg, çiçek balında ise 3.95 mg oranında bulunuyor.
      •      Bakır minerali kestane balında 0.44 mg, çiçek balında 0,32 mg oranında gözüküyor.
      • Mangan oranı kestane balında 14,7 mg oranında bulunması, çiçek balında ise 2,0 mg kadar    düşük gözükmesi dikkat çekiyor.
      • Çinko oranı kestane balında 1.6 mg iken çiçek balında 4.4 mg oranında gözleniyor.
      • Sodyum oranı kestane balında 41.9 mg oranında, çiçek balında ise 40.9 mg oranında bulunuyor.
      • Potasyum oranı kestane balında 4 bin 850 mg olması dikkat çekerken, çiçek balında ise 998 mg olarak tespit edildi.
      • Son olarak kalsiyum oranı kestane balında 426 mg iken çiçek balında 146 mg belirlendi.

           bu araştırmakaradeniz teknik ünüversitesinde Doç.Dr. Sevgi KOLAYLI tarafından yapıldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder